[ X ]
[ X ]
Important24 Noiembrie 2020 16:00

Surse: La MAEIE un secretar de stat pleacă, altul vine

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) ar urma să rămână fără un secretar de stat. Gheorghe Leucă este candidatul care urmează să fie numit Reprezentant permanent a Republicii Moldova pe lângă ONU la New York. Despre aceasta se menționează pe pagina de Facebook „Culisele diplomației”, informează TRIBUNA.

Gheorghe Leucă este diplomat de carieră. A făcut drept internațional la USM, apoi – relații internaționale la SNSPA București, are și studii în jurnalism. În MAEIE vine prin ’94/95 în Direcția ONU și Agenții Specializate, iar la scurt timp ajunge secretar I, în cadrul Reprezentanței Permanente al RM pe lângă ONU, la New York. Are o vastă experiență de lucru cu ONU și agențiile specializate, activând pe acest palier atât în aparatul central, cât și în misiuni. În perioada (2009-2012) a fost chiar reprezentant permanent adjunct în cadrul Reprezentanței Permanente al Republicii Moldova pe lângă ONU la New York. Prima funcție de Ambasador Leucă o obține în 2016, când a fost numit Ambasador al Republicii Moldova în Azerbaidjan.

Aceeași sursă mai scrie că MAEIE va avea un nou secretar de stat: „Gheorghe Leucă urmează să meargă la New York în locul lui Moraru, iar în locul său vine nimeni altul decât Veaceslav Dobândă, actualul șef al direcției cooperare bilaterală”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...