[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Octombrie 2020 13:00

Igor Dodon: „Partidele politice care promovează lichidarea statalității trebuie să fie în afara legii. Noi avem statul nostru”

„Partidele politice care promovează lichidarea statalității trebuie să fie în afara legii” – a declarat Igor Dodon, candidat pentru un nou mandat de Președinte, în cadrul emisiunii sale live „Igor Dodon Răspunde”, informează TRIBUNA.

Totodată, el a menționat că, pentru ca lucrul acesta să se întâmple, e necesar de modificat Constituția, de exclus un articol care este în partea finală a Constituției, ce prevede că statalitatea RM poate fi lichidată prin referendum.

„Noi vom veni cu modificarea Constituției și vom scoate această opțiune. Conform Constituției, cetățenii au dreptul să-și expună opinia liber. Partidele, mai ales cele finanțate din bugetul de stat, care au drept scop politic lichidarea acestui stat, dar primesc bani de la cetățeni, trebuie să fie în afara legii. Nu contează despre ce unioniști vorbim, că vor unirea cu România sau Rusia, toți sunt de-o teapă. Noi avem statul nostru – Republica Moldova, și trebuie să păstrăm statalitatea”, a conchis Igor Dodon.

Cristina Jicol, stagiară

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...