[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Octombrie 2020 10:00

TOP-10 evenimente ce au atras atenţia în primele 10 zile ale campaniei electorale   

Fiind a zecea zi a campaniei electorale, TRIBUNA a elaborat un clasament convenţional al evenimentelor ce au atras atenţia în perioada respectivă.

1). Decizia CSJ privind secțiile de votare pentru regiunea transnistreană

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a anunțat că, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat hotărârea Curții de Apel, prin care s-a declarat inadmisibilă cererea depusă de candidatul Platformei DA la funcția de Președinte al țării, Andrei Năstase, împotriva Comisiei Electorale Centrale privind micșorarea numărului secțiilor de votare pentru regiunea transnistreană.

2). Recursul lui Andrian Candu – respins de CSJ  

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de „Pro Moldova” în legătura cu neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale.

3). Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă şi a lui Octavian Ţîcu

După ce CEC le-a comunicat lui Dorin Chirtoacă şi lui Octavian Ţîcu că mai multe semnături în susţinerea lor urmează a fi invalidate, sugerând că cei doi nu vor întruni condiţiile legale pentru a fi înscrişi în cursă, a urmat o verificare suplimentară şi înregistrarea lor în calitate de candidaţi. Aceste decizii au fost o surpriză chiar şi pentru cei doi politicieni, lucru care s-a văzut clar din declaraţiile lor.

4). Poziţia PSRM privind alegerile prezidenţiale

Oficial, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu a înaintat un candidat la Preşedinţie, dar, pe data de 6 octombrie, și-a declarat susținerea pentru candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Deşi decizia era previzibilă, ea, totuşi, a provocat un interes destul de mare.

5). Lansarea lui Andrei Năstase în campania electorală

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, Andrei Năstase s-a lansat în campania electorală într-un mod original – în faţa bisericii din lemn de la intrarea în Chişinău.

6). Igor Dodon – la o acţiune de salubrizare

Igor Dodon, candidat la prezidențiale, a doua zi după lansarea oficială în cursa electorală, alături de familia sa, s-a alăturat campaniei de salubrizare a Chișinăului. Acţiunea a fost inedită, dar şi mediatizată intens.

7). Proiectul „Pro Moldova” privind votul în diasporă  

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu a prezentat un proiect de lege al  formaţiunii ce prevedea votarea în diasporă timp de două zile.

8). „Calendarul Injustiției”

Ex-ministra Justiției, vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat un „Calendar al Injustiției” din Republica Moldova.

9). Proiectul Partidului Şor

Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing la Parlament, a prezentat o iniţiativă legislativă care prevedea că ţăranii care cresc animale pe lângă casă ar putea beneficia de subvenții din partea statului și fi scutiți de plata impozitele pentru animalele ținute pe lângă casă.

10). Sloganele prezentate de Dorin Chirtoacă

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul MPU la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă a prezentat 5 slogane cu care intenţiona să meargă în alegeri. A fost pentru prima dată în istoria politicii din RM când un politician a făcut acest lucru.

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...