[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Septembrie 2020 06:00

Declarație: „Concurența pentru voturile pensionarilor provoacă noi seisme în tabăra foștilor colegi din Blocul electoral ACUM”

Politologul Aurelia Peru afirmă că, pensionarii, fiind parte din păturile social- vulnerabile, pot deveni subiecte de seducție pentru concurenții electorali, informează TRIBUNA.

„În Republica Moldova sunt astăzi peste 700 de mii de pensionari, 72% dintre care trăiesc sub pragul sărăciei. Concurența pentru voturile pensionarilor provoacă noi seisme în tabăra foștilor colegi din Blocul electoral ACUM. Și Maia Sandu, și Andrei Năstase vin cu oferte frumoase pentru pensionari. Prima promite că, în calitate de președinte, va avea ca obiectiv național „pensia de 2000 de lei”. Andrei Năstase, președintele Platformei DA, afirmă că partidul său este garantul faptului că „pensia minimă în Republica Moldova va ajunge la minimum 2.500 de lei”. Pentru a atinge acest obiectiv, Platforma DA în plină campanie, demarează procedurile de modificare a Constituției pentru a introduce obligația statului de a asigura ca niciun salariu sau pensie, cu excepția celei sociale, să nu fie mai mici decât minimul de existență stabilit în conformitate cu legislația. Două inițiative, două abordări diferite. Cine are dreptate, va decide electoratul, dar important e ca despre ele să se vorbească în spațiul public”, a scris Peru, într-o postare pe o rețea e socializare.

Potrivit ei, doi tineri parlamentari din PAS și Platforma DA – Dan Perciun și Dinu Plângău, s-au „încăierat” la acest subiect.

„Perciun scrie că salută faptul că Platforma susține inițiativa lor în materie de pensii. Cel din urmă invocă prioritatea nr. 2 din Programul prezidențial al lui Năstase din 2016: „Problema-i că proiectul nostru e din 2016, iar cel al PAS-ului (pe care nu l-am văzut) e din 21 septembrie 2020. Sigur că un om care nu-i jurist sau care nu a citit proiectele va crede în această manipulare”. Regelel Mihai: „Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa””, a mai spus Peru.

Maria Chiper

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...