[ X ]
[ X ]
Important29 Septembrie 2020 17:00

Analiză: Săptămâna trecută s-a caracterizat printr-o explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 și noi valori anti record pentru toți indicatorii epidemiologici

„Săptămâna 21-27 septembrie s-a caracterizat printr-o explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 și noi valori anti record pentru toți indicatorii epidemiologici”. Concluzia a fost făcută de Asociația ADEPT, în cadrul analizei săptămânale, informează TRIBUNA.

Potrivit sursei, noi recorduri au fost bătute la capitolul cazurilor zilnice depistate – 868 și la cel al deceselor săptămânale – 84. Cu peste 4000 de cazuri săptămânale, bilanțul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la circa 51 de mii. La fel, s-a înregistrat și un număr fără precedent de teste săptămânale efectuate – circa 15 mii, dintre care 28.6% s-au dovedit a fi pozitive sau practic fiecare a treia persoană testată.

„Explozia de infectări s-a răsfrânt și asupra incidenței îmbolnăvirilor la 100 000 de locuitori pentru ultimele 7 zile, care a urcat la 123 de cazuri, după cele 104 săptămâna anterioară. Moldova continuă să se mențină pe locul patru în Europa la acest capitol, după state ca Andorra și Muntenegru, aflându-se la limită de a surclasa Spania”, mai menționează ADEPT, adăugând: „Mun. Chișinău a revenit în fruntea clasamentului unităților administrativ-teritoriale cu cea mai înaltă incidență de cazuri Covid-19 pe țară în ultima săptămână, fiind urmat pe raioanele Basarabeasca, Șoldănești, Ialoveni și Edineț”.

Totodată, în cadrul analizei se menționează că din numărul total de îmbolnăviri săptămânale 32 au fost de import, în creștere pentru a doua săptămână la rând. „Toate cazurile de import au provenit din 16 state, dintre care jumătate clasificate drept zonă roșie. Cu șapte cazuri, întâietatea la numărul cazurilor de import săptămânale continuă să o dețină Turcia, stat inclus în zona verde” – subliniază sursa.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...