[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2020 12:00

Deputat: Vă rog, ACUM, cât suntem în toiul promisiunilor electorale - să semnăm toți deputații, toți 100, proiectul de modificare a Constituției

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a amintit de un pliant al echipei lui Andrei Năstase din alegerile prezidențiale din 2016 și, în context, a venit cu un apel către toți colegii din Parlament, informează TRIBUNA.

„La punctul 2 se scrie că Platforma DA și Andrei Năstase vrea ca toate pensiile să fie mai mari decât coșul minim de consum (minimul de existență). În 2016, am mai propus un program național de combatere a sărăciei la care am revenit prin inițiative legislative în Parlament (vedeți site-ul), dar și ca program în alegerile prezidențiale. Am rămas consecvenți și în acest sens, cu 10 deputați în Parlament, am propus cele mai multe proiecte sociale (vedeți site-ul Parlamentului). Astăzi însă, după ce am definitivat proiectul de modificare a Constituției astfel încât autoritățile statului să fie obligate să asigure tuturor cetățenilor minimul de existență pe care-l promit toate partidele fără excepție și urma să merg și eu, și colegii mei la fiecare deputat din Parlament după semnătură, s-a început mâncărimea. Eu țin foarte mult la onoarea, munca mea și a colegilor mei și nu voi permite cineva să manipuleze pe seama asta. Într-o postare a unui coleg de la PAS, se scrie că Platforma DA s-ar fi inspirat de la ei cu proiectele sociale. Problema-i că proiectul nostru e din 2016, iar cel al PAS-ului (pe care nu l-am văzut) e din 21 septembrie 2020. Sigur că un om care nu-i jurist sau care nu a citit proiectele va crede în această manipulare. Nu vă supărați colegi, admit că sunteți mai buni la comunicare și laude, nu și la scrierea proiectelor. Rog juriștii să vadă sesizările Platformei DA și ale altor partide la Curtea Constituțională pentru a vedea rapid diferențele”, a scris Plîngău, pe o rețea de socializare.

Totodată, deputatul s-a referit și la proiectul de modificare a Constituției.

„Unii zic că nu-i posibil, alții zic că și ei asta au propus. Domnilor deputați și stimabile partide politice. În 2015 când am ieșit în stradă, mulți ziceau că suntem nebuni. În 2019 când am candidat la funcția de deputat, alții îmi ziceau că-s prost și-mi ruinez o carieră juridică, că nu voi putea schimba nimic. În 2020 când am depus 5 sesizări (toate câștigate) la Curtea Constituțională pe creditul rusesc, asumarea răspunderii în folosul magnaților din sfera tutunului sau recenta sesizare care l-a plecat pe Pahopol din funcție, la fel am auzit reproșuri. Totul e posibil, dorință sinceră să fie! Vă rog, ACUM, cât suntem în toiul emoțiilor și promisiunilor electorale, hai să semnăm toți deputații, toți 100, proiectul de modificare a Constituției! Să fim toți autori ai unui program de combatere a sărăciei! Să se laude toți în dependență de abilitate și sunt sigur că va rămâne ceva bun, o mândrie pentru fiecare deputat și o mulțumire din partea fiecărui cetățean”, a mai scris Plîngău.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...