[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Septembrie 2020 07:00

Detalii despre cel mai nou partid înregistrat în Republica Moldova: Suntem o familie cu formațiunile politice animaliste, sunt 20 în toată lumea

Avocatul Ion Dron, co-fondator al Partidului pentru Oameni, Natură și Animale (PONA) – cel mai nou partid înregistrat în Republica Moldova, a vorbit despre procesul de înregistrare și a spus de unde a pornit ideea fondării unei asemenea formațiuni, informează TRIBUNA.

El a amintit că partidul a fost înregistrat după aproape 3 ani de procese de judecată.

„Pentru că am depus cererea fără cele 4 mii de semnături și fără 18 organizații teritoriale cu 120 de membri, așa cum cerea acea lege, am primit refuz de la Ministerul Justiției. Apoi am mers în judecată, apoi – la Curtea Constituțională și am convins că, criteriile de formare a partidului cu 4000 de membri este în contrasens cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, a explicat el, în cadrul emisiunii online „Tu și legea”.

Dron a spus că el deja de câțiva ani pledează pentru drepturile animalelor. „În 2016 la o întâlnire cu președintele partidului animalist din Olanda am fost instigat frumos… Nu am crezut că vom reuși, dar mi-a spus că, pentru ca să trecem de la adolescență la maturitate, trebuie să facem acest pas, astfel încât să fim alături de principiile și valorile promovate de Uniunea Europeană”, a comunicat avocatul.

De asemenea, co-fondatorul formațiunii a spus că, deși partidul nu era înregistrat oficial, era deja membru al unei comunități. „Suntem o familie cu partidele animaliste. E o rețea de 20 de partide. Noi ne întâlnim anual, facem schimb de experiență, de ajutor. Partide animaliste sunt în SUA, Australia, Brazilia, Germania, Olanda, Spania etc.”, a precizat el.

Dron a mai spus, cu referire la viitorul partidului: „Vom reuși sau nu, depinde de noi, de cei care vor fi alături”.

Totodată, a precizat că în scurt timp va prezenta și statutul, programul formațiunii.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...