[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv18 Septembrie 2020 15:00

Oleg Brega, despre implicarea în politica din România și campania electorală pentru alegerile locale

Activistul civic, Oleg Brega, candidat al Partidului Verde pentru Consiliul General Bucureşti, România, a spus cum și de ce a ajuns la Partidul Verde din România, dar și cum decurge campania electorală pentru alegerile locale, informează TRIBUNA.

„Partidul Verde – doctrinar, pare cel mai potrivit partid cu drepturile omului, preocuparea mea de bază. Activiștii din toată lumea încep cu grija pentru mediu, chiar din adolescență, vezi cazul elevei Greta din Suedia, care a declanșat o grevă școlară globală. Așadar, eco-feminismul meu, veganismul și predilecția de a pedala mi-au indicat că Partidul Verde e casa politică în care m-aș simți cel mai bine, ca acasă. Iar Familia Verzilor Europeni, a patra putere politică de pe continent, mi se pare corectă, curajoasă în apărarea mediului, a statului de drept, și a drepturilor omului”, a declarat activistul, într-un interviu pentru portalul nostru.

Totodată, a spus că nu a fost niciodată până acum membru de partid. „La Verzi am găsit și doctrină progresistă, și deschidere pentru activiști civici incomozi ca mine”, a precizat Brega.

El a spus și cum decurge campania electorală pentru Consiliul General Bucureşti, el fiind al zecelea pe lista Partidului Verde. „Mă așteptam că vor exista dezbateri în mass-media, dar, se pare, nici pe internet nu se întâmplă mare lucru. Cei cu bani și cu resurse administrative fac pomeni electorale. Nouă ne rămâne doar distribuirea de fluturași electorali și comunicarea directă cu oamenii pe stradă. Ceea ce e istovitor și periculos pe timp de pandemie”, a precizat candidatul.

Interviul integral va fi publicat pe parcursul zilei de mâine pe www.tribuna.md.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...