[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important9 August 2020 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii iulie

Cald – afară, „cald” – și pe arena politică, unii actori politici fiind destul de activi în luna iulie. TRIBUNA a realizat clasamentul convențional tradițional – 10 cei mai activi actori politici ai lunii.

1). Președintele Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon rămâne lider la capitolul activism. Șeful statului a avut în această lună 47  de evenimente și acțiuni publice, cu cinci mai multe decât luna trecută, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ un eveniment și jumătate pe zi.

2). Premierul Ion Chicu

Dacă luna trecută și-a păstrat poziția a doua în clasament, însă scăzuse din turații la capitolul activism, atunci în această lună Premierul Ion Chicu și-a “revenit”. Premierul a avut 41 de evenimente și acțiuni publice, dublu față de luna trecută, ceea ce înseamnă, în medie, un eveniment și jumătate pe zi.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

De câteva luni, Platforma „Demnitate și Adevăr” nu scade nici la poziție în clasament și nici la activism, ba din contra- pe lună ce trece e tot mai activă. Astfel, în iulie, partidul a avut 29 de evenimente și acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ câte un eveniment la o zi și jumătate.

4). Partidul „Șor”

A crescut la capitolul activism, în această lună, față de precedenta și Partidul “Șor”. Astfel, formațiunea a avut în luna iulie 17 evenimente și acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile.

5). Partidul Acțiune și Solidaritate

Locul de mijloc în clasament revine Partidului Acțiune și Solidaritate. În luna iulie au avut câte 16 evenimente şi acţiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile, cu unul mai mult decât luna trecută.

6). Partidul Democrat din Moldova

Deschide a doua parte a clasamentului Partidul Democrat din Moldova, care, în această lună, și-a păstrat același activism Astfel, PDM avut 15 evenimente sau acțiuni publice, ceea ce reprezintă aproximativ un eveniment la două zile.

7). Partidul „Pro Moldova”

A scăzut un pic din turații în această lună Partidul „Pro Moldova”, față de luna trecută. Formațiunea a avut 12  evenimente şi acţiuni publice în această lună.

8). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Poziția a opta în clasament îi revine Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a avut în această lună 11 evenimente și acțiuni publice, cu trei mai multe decât luna trecută.

9). Speakerul Zinaida Greceanîi și Mișcarea Politică „Unirea”

Poziția a noua în clasament este împărțită de Speakerul Zinaida Greceanîi și Mișcarea Politică „Unirea”. Ambele, în luna iulie, au avut câte 7 evenimente şi acţiuni publice.

10). Partidul Unității Naționale

Încheie clasamentul Partidul Unității Naționale, care, în această lună, a avut 5 evenimente şi acţiuni publice.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...