[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 August 2020 06:00

Indignarea unui fost Vicepremier: Miniștrii care nu-și apără domeniul, nu știu a dobândi bani, buget pentru domeniul său, trebuie demiși

Fostul Vicepremier, Victor Stepaniuc, ex-deputat, Președinte al Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), afirmă că orice ministru trebuie să aibă grijă de prosperarea țării și, desigur, de ramura pe care o conduce, informează TRIBUNA.

„Cum poate fi respectat un ministru, care cu tot dinadinsul închide școli și universități. Lichidează universități, care au cele mai bune curricule educaționale, promovează eficiența profesională, dragostea și respectul pentru identitatea națională și statalitatea moldovenească. Cum poți lichida o universitate precum IRIM, care are mii de discipoli, angajați în administrația publică, diplomație, relații internaționale, partide politice, inclusiv la Guvern și ministere?! Cum poți anihila IRIM, care numai în ultimii 17 ani a organizat sute de conferințe internaționale, a editat sute de monografii, inclusiv monografii unicale necesare țării, conducerii statului, sistemului educațional la tematica statalității Moldovei, precum Istoria Moldovei în 3 volume, Istoria gândirii social-politice în Moldova, Concepția securității naționale a Republicii Moldova, Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării etc.”, a scris Stepaniuc, pe o rețea de socializare.

Totodată, Victor Stepaniuc a mai scris: „vedeți ministru vrea să facă economii, dar nu închide universitățile, care promovează curricule antistatale, ci anume pe cele care servesc Republica Moldova”.

„Stranie abordare ori răfuială?! De fapt miniștrii, care nu-și apără domeniul, nu știu a dobândi bani, buget pentru domeniul său trebuie demisionați. E o regula veche, venită de la britanici, preluată cândva de Petru I și de fostul prim-ministru al Singapore Li Kuan Yu. Nu trebuie multă minte pentru a lichida școli și universități, spitale, primării și raioane. Trebuie minte, dlor miniștri, pentru a face bani pentru țară, a pune în funcțiune economia, a aduce mai mult optimism și educație bună în societate”, a conchis Stepaniuc.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...