[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 August 2020 17:00

Opinia unui deputat: Republica Moldova se află în trei crize 

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan susține că la întâlnirile pe care le au cu susținătorii în teritoriu sunt întrebați, adesea, despre criza în care a intrat Republica Moldova și cât va dura aceasta, informează TRIBUNA.

Potrivit lui, crize sunt mai multe.

„Una este criza provocată de pandemia de COVID-19. Guvernarea a gestionat-o în cel mai ineficient mod, adoptând măsuri contradictorii, relaxându-le exact când pandemia lua amploare, demonstrând, prin acțiunile președintelui, că ei nici nu-i pasă de măsurile adoptate. De atitudinea față de medici – ce să mai vorbim… Este una dintre cele mai ipocrite atitudini ale guvernării actuale. Să-i lauzi pe doctori fără să faci nimic pentru a le ușura munca, doar ca cei care se uită la televizor să te aprecieze, este josnic”, a scris Moțpan, pe o rețea de socializare.

Deputatul a menționat că, alta este criza economică, survenită în urma pandemiei.

„Mai mulți agenți economici au devenit incapabili să lucreze așa cum lucrau înainte și, respectiv, să ofere locuri de muncă angajaților. Salariații, inclusiv cei bugetari, nu sunt siguri nici măcar de faptul că vor primi salariu luna viitoare. Cei care și-au pierdut locul de muncă așteaptă deschiderea granițelor ca să poată emigra. Situația din agricultură este dezastruoasă, și ar fi putut fi salvată prin subvenționarea anumitor domenii, dar guvernarea nu se gândește decât la propriul buzunar”, a punctat el.

Chiril Moțpan a mai spus că a treia este criza de imagine, atât în fața organismelor internaționale, cât și în fața propriilor cetățeni. „Oricât ar încerca să dea vina pe alții, coaliția de guvernare și-a pierdut orice credibilitate în fața structurilor internaționale și și-o pierde, pe zi ce trece, în fața propriilor cetățeni”, a conchis Moțpan.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...