[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 August 2020 14:00

Omul săptămânii - Iurie Chiorescu, director al Instituției Publice ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova”

Directorul Instituției Publice ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (IP FISM), Iurie Chiorescu a fost foarte activ în aceasta săptămână, având mai multe deplasări prin țară, și anume în raioanele Ialoveni, Criuleni și Basarabeasca. 

Astfel, în cadrul vizitei de lucru în raionul Ialoveni, directorul IP FISM, Iurie Chiorescu a vizitat Liceul Teoretic ”M. Bârcă” din s. Mileștii Mici, inclus în lista beneficiarilor Proiectului de renovare a blocurilor sanitare finanțat din bugetul de stat cu asistența tehnică a IP FISM. Potrivit IP FISM, pentru renovarea blocurilor sanitare, liceul a beneficiat de 250 mii lei cu condiția asigurării contribuției proprii în valoare de minim 5% din costul subproiectului. Totodată, în urma discuțiilor au fost identificate și alte probleme stringente ce necesită rezolvare pentru îmbunătățire condițiilor de studiu a elevilor și cadrelor didactice.

În scopul monitorizării derulării proiectelor implementate cu asistența tehnică a IP FISM, Iurie Chiorescu a întreprins o vizită de lucru în raionul Criuleni, unde în cadrul unei întîlniri cu  președintele raionului Criuleni, Pavel Spînu și primari ai 22 de comunități din raion a avut o discuție constructivă privind rezultatele activității IP FISM în raionul Criuleni și perspectivele colaborării în vederea soluționării problemelor stringente ce țin de reabilitarea infrastructurii sociale a comunităților și crearea accesului tuturor categorii de populație la servicii sociale și social-econimice îmbunătățite.

În raionul Basarabeasca, Iurie Chiorescu, însoțit de președintele raionului Piotr Pușcari și vicepresedintele Ion Popov, s-a aflat într-o vizită de lucru la obiectele sociale din raion, beneficiare de investiții în cadrul proiectelor implementate cu asistența tehnică și financiară a IP FISM. Astfel, Liceul Teoretic ”Marcu Tarlev” din s. Bașcalia a obținut 250 mii lei din Bugetul de stat pentru renovarea blocurilor sanitare; Grădinița de copii nr.1 din s. Abaclia beneficiază de finanțare în sumă de 339 mii lei pentru construcţia pavilioanelor şi căilor de acces; Grădinița de copii din s. Iserlia va rezolva cu suportul financiar în sumă de 800 mii lei – construcția acoperișului șarpant și termoizolarea fațadei; Lucrările de renovare pe interior în sumă de 160 mii lei la grădinița-creșă nr. 1 din or. Basarabeasca. Printre alte aspecte abordate în cadrul vizitei, discuțiile s-au axat asupra altor necesități ai instituțiilor educaționale și culturale din raion și perspectivelor colaborării în vederea soluționării problemelor existente.

TRIBUNA precizează: Iurie Chiorescu s-a născut la data de 1 martie 1979 în orașul Chișinău. De profesie este politolog.  Activitatea profesională și-a început-o în 2002, activând pînă în 2004 în calitate de  lector universitar la Catedra Ştiinţe Filosofice a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Ulterior, a activat în perioada 2004 – 2005 – lector universitar la Catedra Filosofie şi Politologie a ASEM și Catedra Filosofie şi Bioetică a Universităţii de Medicină şi Farmaceutică „N. Testimiţeanu”. Din 2006 a fost lector universitar la Catedră „Relaţii Internaţionale, Științe Politice şi Drept” a Institutului de Studii Politice şi Relaţii Internaţionale (din ianuarie 2007 – Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene), iar din 2009 a devenit Şef Catedră.

Între anii 2011 și 2014, dar și din 2017 până în martie 2019 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A fost co-autor a peste 45 de inițiative legislative.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...