[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv13 Iulie 2020 06:00

(ANALIZĂ) Unioniștii și alegerile! Potenţiale puncte de atracţie în următorul scrutin

Electoratul unionist din Republica Moldova, potrivit unor estimări, constituie peste 20% din numărul total de alegători. Totodată, rămâne încă o enigmă modul în care se va purta acest electorat la următoarele alegeri. În context, TRIBUNA a elaborat un clasament convenţional la temă, în care scoate în evidenţă potenţialele puncte de atracţie pentru acest electorat, către care şi-ar putea îndrepta respectivii alegători simpatiile în următorul scrutin.

O opțiune este Platforma „Demnitate şi Adevăr”. „În ultimul timp, formațiunea a făcut un vizibil pas spre platforma unionistă. Şi anterior Platforma „DA” îşi afişa simpatiile unioniste, dar acum respectivele mesaje s-au amplificat. Dacă reprezentanţii Platformei vor continua să promoveze mesaje atractive pentru alegătorii unionişti, nu este exclus că o parte dintre aceştia îşi vor da votul pentru respectivul partid”, scrie sursa citată.

O altă opțiune este Partidul Unităţii Naţionale. „Venirea lui Octavian Ţîcu şi a lui Vlad Ţurcanu în fruntea PUN a determinat o parte din alegătorii unionişti să privească cu mai multă încredere spre acest partid. Ei au adus cu sine un suflu nou în formaţiune, dar şansele de viitor ale PUN depind de cât de activi vor fi exponenţii săi şi ce abordări vor promova”, se spune în material.

Notă: Varianta integrală a clasamentului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...