[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Iulie 2019 14:30

Unioniștii la MAI: Cerem ministrului Năstase eliminarea interdicției aplicată lui George Simion

Un grup de unioniști au depus, astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne, o petiție, în care cer eliminarea interdicției de a intra pe teritoriul R. Moldova a cetățeanului George Simion, transmite TRIBUNA.

Liderul Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a spus că petiția a fost semnată de 2 partide și 2 asociații obștești și va fi transmisă și Premierului Maia Sandu.

„Cerem domnului ministru de Interne, Andrei Năstase, să țină cont de faptul că există o interdicție ilegală aplicată de fosta guvernare, iar el este în drept să o anuleze. Vorbim de interdicția aplicată față de George Simion de către Biroul Migrație și Azil anul trecut. Considerăm că această interdicție respinge dreptul la libera circulație a cetățeanului european și sfidează drepturile omului. Vom depune această petiție semnată deocamdată de 2 partide și 2 asociații obștești. Este un flashmob pașnic, nu vom scanda, nu vom face gălăgie, vrem să obținem dreptate. Vom merge și vom depune petiția și la Guvern către Maia Sandu”, a spus Vlad Bilețchi.

Amintim că, George Simion a fost reţinut la 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea să plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani. 

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...