[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Iulie 2020 15:00

Cum calificați politica statului în raport cu producătorii și exportatorii de cereale? Răspunsul unui ex-ministru, președinte de asociație în domeniu!

Fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, actualmente Președinte al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agroceareale”, a fost întrebat „cum califică politica statului în raport cu producătorii și exportatorii de cereale?”, informează TRIBUNA.

„Pentru mine este o întrebare foarte dificilă, pentru că am fost și am activat în instituțiile de stat. Nu pot și cred că nu am dreptul moral să dau un calificativ, dar îmi doresc și cred că toți membrii Asociației își doresc acest lucru – ca instituțiile statului să fie mai deschise pentru dialog, să comunice mai eficient cu producătorii agricoli. De asemenea, îmi doresc ca inițiativele Guvernului și Legislativului să fie consultate și discutate cu Asociațiile de profil. Producătorii agricoli să poată veni cu recomandări, sugestii care să ajute la elaborarea și implementarea actelor legislative”, a spus Grama, într-un interviu pentru curentul.md.

Fiind întrebat pe cât de deschiși la dialog sunt factorii decizionali, dar și dacă au avut deja careva contacte cu ei, Eduard Grama a spus că asociația lor e una tânără și abia creată.

„Cred că, din partea instituțiilor statului încă nu există o deschidere față de noi și membrii Asociației. Este și un lucru firesc – o instituție nou-creată trebuie să se afirme și să fie prezentă în viața economico-socială, pentru ca să poți avea un dialog mai constructiv și, nu în ultimul rând, asociația trebuie sa fie reprezentativă, cu membri activi și cu o pondere semnificativă în economia țării. Aici aș dori să menționez că, membrii asociației sunt producători agricoli cu o pondere de peste 54% din exporturile de cereale și oleaginoase din RM și cu o pondere majoră în plata impozitelor la bugetul de stat cu mii de angajați în sectorul agricol”, a mai spus Grama.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...