[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Iulie 2020 06:30

Declarație: În Republica Moldova are loc scenariul cel mai grav

Jurnalistul Victor Nichituș susține că, în Republica Moldova are loc scenariul cel mai grav – criza politică se suprapune cu pandemia, informează TRIBUNA.

„Criza politică este în plină desfășurare. Criza de sănătate, continuă: în Republica Moldova au fost confirmate 17 814 cazuri de infecție cu noul coronavirus iar incidența îmbolnăvirilor crește. Ca la moldoveni, are loc scenariul cel mai grav – criza politică se suprapune cu pandemia. Nu vreau să fiu pesimist dar, în contextul în care incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 este de 582/100 de mii de locuitori, în creștere progresivă, putem ajunge ca din rațiuni de sănătate publică, evenimentele electorale programate în toamnă să nu poată avea loc. Că în loc să numărăm boboci, vom număra sicrie. Apropo, nici o altă guvernare nu putea face față provocărilor apărute în urma pandemiei de coronavirus – o spun 53% din respondenții ultimei cercetări sociologice. Referitor la aritmetica parlamentară actuală – actualul legislativ a avut, din start, doar 100 de deputați. Prin cererea de depunere a mandatului lui Gațcan s-a ajuns la 99. Nici socialiștii, nici anti socialiștii nu au majoritatea legală, de 51 de deputați. De aici baterea pasului pe loc”, a scris Nichituș, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, viitorul politic nu ține de acțiunile ori inacțiunile partidelor, el ține de comportamentul virusului.

„Coronavirusului nu-i place politica – de asta strică toate planurile. Biroul politic al Parlamentului Republicii Moldova ar trebui să găsească, de comun acord, o ieșire din situația de batere a pasului pe loc. Altfel, și opoziția va fi direct răspunzătoare de numărătoarea sinistră care va veni”, a conchis Nichituș.

Andriana Cheptine   

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...