[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important1 Iulie 2020 07:00

Opinie: Guvernul Chicu și-a pierdut definitiv și ireversibil puterea de rezistență. Nu exclud ca ar putea repeta scenariul premierului Gaburici

„În sfârșit, simetria Parlamentului plin de „turiști politici” a fost demontată de plecarea deputatului socialist Gațcan către grupul „pro Moldova”. Această evadare politică a schimbat radical conjunctura politică. Guvernul Chicu și-a pierdut definitiv și ireversibil puterea de rezistență”. Concluzia a fost făcută de politologul Aurelia Peru, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, nu e exclus că Guvernul actual „ar putea repeta scenariul premierului Chiril Gaburici, care la fel într-o zi de vară (12 iunie 2015) și-a anunțat demisia. Și totul s-a produs pe fundalul luptei împotriva corupției”. „Astăzi, acest lucru s-ar putea produce chiar anticipând moțiunea simplă împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției sociale Viorica Dumbrăveanu, care doar printr-un miracol ar putea evita verdictul legiuitorilor din opoziție”, a declarat Peru.

„Sper mult Constituția Republicii Moldova să nu fie interpretată, încălcată, umilită. PSRM vrea dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate. Acest lucru nu se poate produce cu 6 luni înainte de scrutinul prezidențial. Cum s-ar spune, trenul și ultimul vagon al învingătorilor a plecat”, a mai spus ea.

Politologul mai menționează că „intenția de a desfășura concomitent alegerile prezidențiale și cele parlamentare ar fi o discreditare a democrației participative și a intelectului electoral. Or, în cele 45 de zile de campanie electorală este imposibil să percepi, să studiezi și programul prezidențiabililor și cele ale zecilor de partide politice care se vor avansa în lupta pentru Legislativ”. „Insistența sincronizării alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare înseamnă că noi cu Dumneavoastră, adică electoratul, suntem tratați de către politicienii egoiști doar ca resurse de materie primă pentru puterea lor egoistă”, a conchis Peru.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...