[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Iunie 2020 14:00

Omul săptămânii - Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr

În această săptămână, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, în frunte cu Andrei Năstase, a fost destul de activ.

Astfel, chiar în debutul săptămânii, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a enunţat 15 priorităţi pe care ar trebui să le aibă Moldova în contextul epidemiei de COVID-19.

Tot în această săptămână, Procuratura Anticorupție a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea deputatului Iurie Reniță prin care cei doi cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon, Preşedintele RM, ar fi primit de la fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc o pungă, în care se credea că ar fi fost bani. Procuratura a decis că nu există componente ale infracţiunii.

De asemenea, Platforma „Demnitate și Adevăr” a venit cu două inițiative legislative – privind Fondul Național de Dezvoltare Regională și suplinirea bugetelor APL de nivelul I.

Platforma „Demnitate și Adevăr”, în cadrul unor declaraţii de presă, a mai anunțat că a fost adoptat amendamentul la Legea 276 cu privire la principiile de subvenționare în agricultură și mediul rural.

Formațiunea a organizat și o conferință de presă, în cadrul căreia a acuzat „regimul separatist de la Tiraspol că se folosește de pandemie pentru a-și extinde influența, controlul și forța de impunitate asupra localităților din stânga Nistrului”.

Tot în această săptămână, Andrei Năstase a reiterat apelul Platformei către toți deputații privind proiectul de moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și a amintit că și-au asumat public formarea și conducerea unui nou guvern, pro-european, competent și responsabil.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mândrești, raionul Telenești. Din anul 1982 până în anul 1992 a învățat la școala din Mândrești, din 1992 până în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 până în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 până în 2000 activează ca procuror, din 2000 până în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La Congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Pe data de 3 iunie 2018 a fost ales Primar general al municipiului Chişinău, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate. La alegerile parlamentare din februarie 2019, a fost ales deputat în Parlamentul RM, însă a renunțat la mandat în favoarea funcției de Ministru al Afacerilor Interne, pe care a deținut-o în Guvernul Sandu. În prezent este președintele fracțiunii Platforma DA în Consiliul Municipal Chișinău. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...