[ X ]
[ X ]
Important24 Iunie 2020 06:00

A fost redenumit și are un nou președinte, ex-pretendent la fotoliul de deputat! Detalii despre Partidul „MOLDOVA MARE”!

Fostul pretendent la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 48, Stânga Nistrului, care s-au desfășurat pe data de 20 octombrie 2019, Teodor Turta a preluat conducerea unui partid din Republica Moldova, informează TRIBUNA.

Astfel, potrivit paginii oficiale a Agenției Servicii Publice, Teodor Turta este liderul Partidului Politic „MOLDOVA MARE”.

Partidul Politic „MOLDOVA MARE” este noua denumire a Partidului politic „Pentru Neam și Țară”, care a fost înregistrat la data de 17 iulie 2007 și a fost condus de Nicolae Uțică.

Potrivit CEC, mandatul de președinte al lui Nicolae Uțică a expirat încă la data de 28 decembrie 2011 și nu a mai fost înnoit.

Formațiunea are și un nou sediu – pe str. Alecu Russo nr. 15, of. 54, din Chișinău.

De menționat că, Teodor Turta a candidat independent în alegerile parlamentare noi.

TRIBUNA precizează: Formațiunea sus-menționată s-a implicat în alegerile parlamentare din 2010, obținând 0,28% voturi, și în parlamentarele din 2014, obținând 0,11%, ceea ce nu i-a permis să acceadă în Legislativ. Totodată, s-a implicat și în alegerile locale generale din 2011, obținând 18 mandate de consilier în consiliile orăşeneşti, municipal Comrat şi săteşti, dar și 2 mandate de primar.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...