[ X ]
[ X ]
Important25 Iunie 2020 06:30

Detalii despre noul lider al Partidului „MOLDOVA MARE” - a activat la o serie de întreprinderi și are 5 copii!

Partidul politic Pentru Neam și Țară a fost redenumit în Partidul Politic „MOLDOVA MARE” și conducerea a fost preluată de Teodor Turta. În context, TRIBUNA vă propune să aflați mai multe detalii despre noul lider al formațiunii.

Teodor Turta s-a născut 25 noiembrie 1975 în satul Caragaș, Slobozia.

Și-a făcut studiile în perioada 1993-1998 la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Facultatea Inginerie și Management în Mecanică, specialitatea – Utilaj Tehnologic în Industria Alimentară. Astfel, diploma a obținut-o drept inginer licențiat cu studii aprofundate în limba germană. Totodată, în 1997 a fost participant al UTM la modulul moldo-german cu tema „Construcții de mașini și transport auto”, dar și a obținut și o bursă la Deutscher Akademischer Austauschdienst/DAAD. Din 1998-2000 și-a continuat studiile la UTM, facultatea inginerie și Management în Mecanică, astfel, devenind doctorand: Cercetări în domeniul transmisiilor mecanice (angrenaje planetare precesionale).

Activitatea profesională și-a început-o în anul 1997, activând în calitate de consultant implementare sistem japonez de management „20 de Chei” (sporirea competitivității, reducerea costurilor) la următoarele întreprinderi din Moldova: „AROMA“ SA; „CARMEZ“ SA; „ARTIMA“ SA; „MOLDCARTON“ SA; “MOLDAGROTEHNICA“ SA, activitate desfășurată până în anul 1998.

În 1998 indică faptul că a mai activat la Rationalisierungs – Kuratorium der Deutchen Wirtschaft (RKW), fiind consultant la Centrul de Competitivitate și Productivitate (CPC) din Moldova.

În perioada 1998-1999 a activat în calitate de manager sistem japonez de perfecționare continuă a întreprinderilor, și anume Agenția pentru Restructurarea Întreprinderilor (ARIA) din Chișinău, fiind conducător de proiect la două întreprinderi: „COVOARE-UNGHENI“ SA și „CERAMICA-UNGHENI“ SA.

Ulterior, în 1999-2002 a fost coordonatorul proiectului de formare continuă pentru oamenii de afaceri din Moldova în Germania, și anume: Centrul pentru Inovații și Raționalizare Economică din Germania (RKW) și Frankfurt am Main din Germania.

Din 2016 până în 2019 a fost director și fondator al mai multor companii în domeniul tehnologiilor informaționale și financiare: director SRL „ECOMERTZ“, internet-magazin ESHOP.MD;  director și fondator SRL „TELETRANSINFO“; co-fondator SRL „ECENTRU-COM; fondator SRL „ECOMUNIT“.

Teodor Turta a candidat independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul alegerilor noi în circumscripția uninominală nr. 48, Stânga Nistrului, care s-au desfășurat pe data de 20 octombrie 2019.

Este căsătorit și crește cinci copii: Roman, Milana, Felix, Miron și Gherman.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...