[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv29 Mai 2020 06:00

Dacă Guvernul cade? Deputat: Efectele vor fi devastatoare, inclusiv pentru cei ce se declară pro-europeni de dreapta

Secretarul general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), deputatul Alexandru Jizdan e de părerea că, dacă coaliţia majoritară cade în orice moment, acesta ar fi un scenariu prost pentru ţară. Despre aceasta a vorbit în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

„Dacă la situaţia epidemiologică deloc uşoară şi la criza economică se va mai adăuga şi o criză politică, situaţia ar putea deveni una extrem de gravă. De aceea, trebuie să facem tot posibilul pentru a asigura în continuare o guvernare în condiţii de stabilitate. Mai ales că în toamnă avem alegeri prezidenţiale, care, ca şi oricare alt tip de scrutin, implică o mare doză de instabilitate”, a precizat Jizdan.

Totodată, fiind întrebat „dacă Guvernul cade?”, democratul a spus că el nu vede cum deputaţii PAS şi PDA ar vota alături de cei din Partidul Şor sau de cei din grupul întitulat „Pro-Moldova”.

„Nu contează cum va fi prezentat un eventual astfel de vot – pentru ceva, împotriva cuiva, susţinut de cineva etc. Esenţa va fi aceeaşi, iar efectele ei vor fi devastatoare, inclusiv pentru cei ce se declară pro-europeni de dreapta. Şi rezultatul va fi acelaşi – o nouă criză politică, care va arunca ţara în prăpastie. Or, chiar dacă PAS, PDA, Partidul Şor şi „Pro-Moldova” ar învesti în comun un nou Guvern, acesta va fi doar pentru câteva luni. E clar că în câteva luni criza cu care se confruntă Moldova nu va putea fi depăşită. Iar după căderea şi acestui Guvern, vom avea o nouă criză politică. Deci, efectele vor fi devastatoare pentru Moldova. Sper că acei care gândesc acum diverse scenarii legate de Guvern au şi capacitatea de a evalua gravitatea consecinţelor lor pentru ţară”, a mai spus Jizdan.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...