[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2020 16:00

Igor Dodon pune punctele pe „i” privind alegerile prezidențiale la 1 noiembrie 2020: Dacă va fi stare de urgență atunci…

Șeful statului, Igor Dodon susține că stabilirea pe 1 noiembrie a datei alegerilor prezidențiale este un semnal clar dat de autorități că nu au de gând să prelungească mandatul președintelui, informează TRIBUNA.

„Este o decizie importantă, deoarece noi trebuie să dăm un semnal clar: actuala conducere nu are de gând să prelungească mandatul Președintelui”, a spus Dodon, în cadrul ediției speciale „Președintele răspunde”.

Totodată, Președintele a explicat că, dacă scrutinul era stabilit pentru data de 25 octombrie, atunci perioada electorală trebuia să înceapă în luna august, precizând că, potrivit legii, alegerile puteau fi stabilite și pe 22 noiembrie.

„Înțelegem că există riscul ca la toamnă să fie înregistrat un nou val de infectări cu COVID-19. De aceea, noi am decis să le organizăm pe 1 noiembrie și sper foarte mult că situația epidemiologică va permite organizarea și desfășurarea alegerilor la această dată”, a spus Dodon.

Șeful statului a adăugat că, dacă Parlamentul va institui situația de urgență atunci, potrivit Constituției, toate alegerile se anulează sau se amână. „Dar sper foarte mult că scrutinul va avea loc în toamnă”, a conchis Dodon.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...