[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Aprilie 2020 16:00

Declarație: „Dacă numărul de îmbolnăviri va continua să aibă trend crescător și vom afla că transmiterea a fost locală, atunci există două variante”

Jurnalistul Victor Nichituș a subliniat că s-a împlinit ziua a 15-a de la instaurarea stării de urgență între Prut și Nistru, iar în perioada imediat următoare vor începe zilele în care vom vedea cu toții rezultatele distanțării sociale pe care am făcut-o cu toții, informează TRIBUNA.

„Dacă numărul de îmbolnăviri va continua să aibă un trend crescător și vom afla că transmiterea a fost una locală, atunci există două variante:

1) nu au fost respectate recomandările, ceea ce e greu de crezut la cât de pustiu e Chișinăul;

2) se îmbolnăvesc cetățenii moldoveni care au venit acasă din Italia”, a scris jurnalistul într-o postare pe o rețea de socializare.

Nichituș, totodată, a amintit că, potrivit datelor publicate de MMSPS în perioada 10 martie – 27 martie 2020, în Republica Moldova au intrat 150 704 cetățeni moldoveni. Cei mai mulți au intrat în Moldova în perioada 10 – 18 martie. „Amintesc că virusul COVID-19 are nevoie de două săptămâni pentru a se manifesta. Autoritățile moldovene, care cunosc cel mai bine situația epidemiologică și perspectivele ei de dezvoltare, au făcut bine că au luat măsurile necesare de prevenție. Ion Chicu a declarat că vârful infectării cu coronavirus se aşteaptă la mijlocul lunii aprilie şi a atenţionat populaţia să respecte indicaţiile autorităţilor pe perioada stării de urgenţă. Are dreptate. Stăm în casă”, a conchis Nichituș.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...