[ X ]
[ X ]
Important26 Martie 2020 06:00

Declarație: Probabil, fostul ministru ar trebui să-i mulțumească Celui de Sus că nu se află la cârma serviciului de sănătate

„Fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, consideră că autoritățile au luat puține măsuri pentru a pregăti sistemul medical moldovenesc pentru pandemie și dă sfaturi. Desigur, fostul ministru al sănătății poate da sugestii conducerii actuale a sistemului medical din Republica Moldova. Doar că, nici domnia sa nu a luat nici o măsură în vederea pregătirii statului moldovean pentru epidemii”. Despre aceasta scrie, pe blogul său, Victor Nichituș.

Jurnalistul amintește, în context, că, “în condițiile în care statele și-au închis frontierele, este mult mai greu să procuri sisteme medicale perfomante de peste hotare, deoarece statele în care aceste sisteme se produc, au impus interdicții la exportul acestor produse. Autorităţile italiene au anunţat marţi, 24 martie 2020, confiscarea a 1.840 de circuite respiratorii destinate bolnavilor de COVID-19, aflaţi la terapie intensivă, pregătite pentru a fi exportate în Grecia, în pofida interdicţiei de a se exporta acest gen de echipamente, transmite agerpres“.

“Nu știu dacă doamna Ala Nemerenco are, sau nu, dreptul moral de a pune sub semnul întrebării acțiunile actualei conduceri a sistemului medical moldovenesc. Dar știu bine cuvintele: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra. Probabil, fostul ministru ar trebui să-i mulțumească Celui de Sus că nu se află la cârma serviciului moldovenesc de sănătate în timpuri atât de complicate. Cine știe dacă făcea față atâtor provocări”,  a concluzionat el.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...