[ X ]
[ X ]
Important14 Martie 2020 14:00

Ministrul de Externe din Guvernul Sandu: „Nu orice întrevedere întotdeauna denotă înflorirea relațiilor”

Fostul ministru de Externe în fostul Guvernul Sandu, Nicu Popescu susține că „nu orice întrevedere la nivel înalt întotdeauna denotă înflorirea relațiilor”.

După cum informează TRIBUNA, Nicu Popescu s-a referit la lipsa de dialog la nivel înalt între autoritățile de la Chișinău și cele de la Bruxelles, dacă poate fi reluat și în ce condiții.

„Condițiile Uniunii Europene sunt clare. Reforma justiției este una din principalele condiții pentru deblocarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, or aici mari progrese nu se văd, din contra în ultimele săptămâni senzația că justiția din Republica Moldova este aservită factorului politic s-a accentuat. Lipsa acestui progres și retragerea Procuraturii Generale din dosarul investigației finanțării Partidului Socialiștilor e ca și cum ai trâmbița în toată Europa că justiția din Republica Moldova rămâne aservită liderilor politici”, a spus Popescu, într-un interviu pentru europalibera.org.

Fiind întrebat dacă pauza aceasta ar putea să dureze mult timp, Nicu Popescu a spus că nu poate specula. „Știți, uneori anumite contacte internaționale au loc inclusiv în contextul unor relații complicate, pentru că partenerii externi preferă să livreze anumite mesaje foarte dure în timpul acestor întrevederi. Deci, în acest sens nu orice întrevedere întotdeauna denotă înflorirea relațiilor, foarte des, inclusiv europenii, americanii, dar și Federația Rusă, reies din faptul că este important să ne întâlnim ca să punctăm niște mesaje foarte dure adresate autorităților unor țări. Și cred că o bună parte din tonalitatea discuțiilor pe care le au oficialii din Republica Moldova cu majoritatea colegilor lor europeni anume sunt folosite ca platformă pentru trimiterea unor mesaje foarte dure la adresa Guvernului de la Chișinău”, a conchis Popescu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...