[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Martie 2020 07:00

Un cunoscut analist politic vorbește despre durata noului Guvern: „Totul va depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale”

Analistul politic, Victor Ciobanu este de părere că șansele sunt destul de mari ca PSRM și PD să formeze coaliția de guvernare.

După cum informează TRIBUNA, Victor Ciobanu a menționat că, „niciun guvern minoritar – și asta era clar din start – nu poate fi salvarea, orice guvern minoritar este o soluție provizorie”.

„Unicul avantaj al guvernului minoritar este că oricând poți să scapi de el, să-l dai afară în momentul când nu-ți convine ceva. Deci, acesta este unicul raționament. Chiar sunt curios să văd cum va fi și premierul Chicu dispus că conducă un guvern în care nu are, practic, nicio figură care să poată să spună că este a lui. Deci, o să vedem numai figuri din PD și figurile lui Dodon și cu un premier tehnocrat în față. Acum, Dodon cred că mizează că această construcție va fi una temeinică și-i va permite să guverneze țara 2-3 ani, a și spus-o deja în public. Eu unul nu cred, pentru că totul va depinde de rezultatul alegerilor prezidențiale care, după mine, nu este unul cert. Și al doilea moment care este foarte important – acest joc care a demarat deja prin a diviza PD-ul în două aripi, care se numesc „Pro-Moldova” și ceea ce a rămas din PD. Nu este încheiat acest joc și nu exclud că această nouă majoritate, care se va forma, în timp se va șubrezi. Deci, vor mai emigra spre „Pro-Moldova” anumiți deputați și această construcție va deveni din ce în ce mai fragilă”, a precizat Ciobanu, într-un interviu pentru europalibera.org.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...