[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Martie 2020 08:00

Ex-ministru: „Poți schimba miniștrii, dar dacă nu schimbi modul de a guverna țara – departe nu ajungi”

Ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, afirmă că „asistăm la chinurile transformării guvernului Dodon 1 în Dodon 2”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Nicu Popescu a scris că unul dintre obiective ține și de retușarea cosmetică a politicii externe: acordarea „echilibrismului” virtual a unor ușoare tente de „pro-europenism” virtual.

„Mă tem că aceste mutații nu vor rezolva problema de fond a politicii noastre externe, și anume credibilitatea zero a procesului de reforme de la Chișinău. Credibilitate zero în eliminarea schemelor de corupție. Credibilitate zero a reformei justiției. Credibilitate zero a dorinței de a dezvolta economia țării prin crearea unor condiții corecte pentru investitorii străini necesari pentru a dezvolta țara noastră și pentru a crea locuri de muncă sigure și bine plătite. La preocupările crescânde ale partenerilor noștri externi începe să se adauge și suspiciunea că alegerile din toamnă nu vor fi nici libere, nici corecte, pentru că se va încerca fraudarea acestora prin voturile din regiunea transnistreană și prin tactici de minimizare a votului în diaspora. Până la urmă, de la faptul că până acum s-a mimat politica externă echilibrată, iar acum se va mima o politică ușor mai pro-europeană, datele problemei, atât în politica externă, cât și internă, nu se vor schimba. Poți schimba miniștrii, dar dacă nu schimbi modul de a guverna țara – departe nu ajungi, nici în politica internă, nici mai ales externă”, a mai scris Popescu.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...