[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Noiembrie 2019 06:30

Politolog, despre propunerea ca RM să semneze un Acord de Liber Schimb cu Uniunea Euroasiatică: Am anticipat acest lucru. Câteva condiții necesită atenție

Politologul Dionis Cenușă a precizat că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, propune semnarea unui Acord de Liber Schimb cu Uniunea Euroasiatică și a venit cu unele observații personale în acest sens.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că, la începutul lunii noiembrie, a anticipat acest lucru, sugerând că Moldova trebuie să examineze atent parcursul Serbiei în relațiile comerciale cu Uniunea Euroasiatică.

„Câteva condiții necesită atenție: Unu – Acordul de Liber Schimb în CSI nu este oricum deplin funcțional din cauza Rusiei, ceea ce din 2014 încoace creează condiții discriminatorii față de exportatorii moldoveni. Doi – Un Acord de Liber Schimb cu Uniunea Euroasiatică ar închide orice discuție despre aderarea de orice fel, inclusiv ar anula orice scuza pentru a menține statutul de observator în Uniunea Euroasiatică. Trei – Preluarea modelului sârb trebuie să aibă loc cu implementarea integrala a Acordului de Asociere pentru a asigura vectorul european al țării, dar și cu anularea prealabilă a statutului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice, pe care Președintele Dodon i-a atribuit Moldovei în mod arbitrar și deloc în limitele prevederilor constituționale”, a mai scris Cenușă.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...