[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Octombrie 2019 06:30

Opinie: Andrei Năstase poate pune în pericol fotoliul de Premier deținut de Maia Sandu

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, poate pune în pericol coaliția PSRM-Blocul ACUM și fotoliul de Premier deținut de Maia Sandu. Despre aceasta scrie jurnalistul Victor Nichituș, într-o nouă postare pe blogul său, informează TRIBUNA.

„Se pare că Andrei Năstase este reticent în fața unei coaliții cu socialiștii în Consiliul Municipal. Întrebat dacă reprezentanții Blocului „ACUM” vor face coaliție cu PSRM, el a spus că vrea o coaliție proeuropeană la Consiliul Municipal. Dacă în cele două săptămâni rămase până la votul din turul doi, Andrei Năstase va pune tunurile electorale pe contra-candidatul său socialist, el pune sub semnul întrebării construcția parlamentară PSRM/ACUM girată de Statele Unite, Federația Rusă și Uniunea Europeană. Pune în pericol fotoliul de premier deținut de Maia Sandu. Scuza potrivit căreia domnia sa nu și-a pus semnătura pe Acordul PSRM/ACUM nu ține”, a scris jurnalistul.

De asemenea, Nichituș spune că soarta moțiunii de cenzură depusă de Partidul Democrat din Moldova depinde de acceptul formulei propuse de Ion Ceban pentru formarea unei coaliții PSRM/ACUM în Consiliul Municipal Chișinău. „Formulă avantajoasă pentru Blocul politic ACUM în cazul în care Ion Ceban va câștiga Primăria Chișinău. Și invers. Așa că, nu contează cine câștigă Primăria Chișinău, Andrei Năstase/Ion Ceban fac parte componentă ale aceleiași puteri”, a spus liderul de opinie.

Precizăm că, conform rezultatelor finale, Partidul Socialiștilor și Blocul electoral ACUM au cele mai multe mandate în Consiliul municipal Chișinău: PSRM va avea 22 de mandate de consilier, iar ACUM – 19. În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri, iar pentru majoritate sunt necesare 26 de mandate.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...