[ X ]
[ X ]
Exclusiv10 Octombrie 2019 06:00

Caz istoric în RM! Cum explică un candidat la șefia capitalei că partidul care l-a înaintat a depus contestație de excludere din cursă

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, candidatul Partidului „Voința Poporului” (PVP) la șefia capitalei, Teodor Cârnaț, a fost întrebat: „Am văzut că PVP a depus o contestație la CEC împotriva dvs., precum că, nu a fost respectată procedura de desemnare a dvs. în cursa pentru fotoliul de edil al capitalei. Cum comentați?”.

„Aceasta este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, când unii membrii de partid contestă împotriva propriului candidat. În primul rând, contestarea a fost depusă de câțiva membri, nu din partea Partidului. În al doilea rând, inclusiv acei membrii care au depus contestația m-au și înaintat la funcția de Primar General, iar eu am acceptat cu respectarea a două condiții: că în lista de consilieri voi include doar persoane profesioniste și integre și că nu voi accepta bani murdari în campania electorală. De aceea, consider că, cei care au depus contestația sunt supărați că nu au fost incluși în lista de candidați la funcția de consilieri municipali. Tot aici vreau sa menționez că, această campanie electorală este finanțată doar de către mine, utilizând resurse financiare minimale pentru a atinge scopuri maximale; și să nu dau posibilitatea nimănui să poată să mă șantajeze ca mi-a finanțat campania”, a răspuns Cârnaț.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...