[ X ]
[ X ]
Important11 Septembrie 2019 06:00

Din Secretar General de Stat al MAEIE - într-o nouă funcție în cadrul instituției

Fostul secretar General de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihail Căpățînă, a fost numit într-o nouă funcție în cadrul instituției. Cel puțin aceasta reiese din declarația sa de avere, depusă la ANI.

După cum informează TRIBUNA, Mihail Căpățînă a indicat că a fost numit Ambasador cu misiuni speciale în cadrul MAEIE, începând cu data de 22 august 2019.

Mihail Căpățînă deține rangul diplomatic de ambasador.

De menționat că, demisia din funcția de secretar general de Stat al MAEIE a fost adoptată de Guvern, la data de 21 august curent.

Potrivit declarației de la eliberarea din funcție, de la începutul anului, Mihail Căpățînă a reușit să adune din salariul de la Minister un venit de 263213,72 lei, plus remunerare de la Direcția servicii pentru corpul diplomatic – 14 144 lei.

În declarația de la numire în noua funcție, Mihail Căpățînă indică un venit din salariul de la MAEIE – 339 271,05 lei, iar remunerarea la Direcția Serviciul pentru corpul diplomatic, Membru al Consiliului de administrație a constituit 51 680 lei. Tot în declarația de la numirea în funcție, Mihail Căpățînă indică și că familia sa a vândut un apartament cu 68 mii euro, dar și că deține cotă-parte de 100% la Societatea cu Răspundere Limitată TR ADSCRIPTA, specializată în traduceri.

Familia Căpățînă deține în proprietate un teren de tip extravilan din 2002, cu suprafața de 0,6 ha, și-a achiziționat în 2018 un garaj, cu suprafața de 19,4 m.p., și un apartament cu suprafața de 85,6 m.p., dar deține și un automobil de model Hyundai SantaFE din 2017 – dobândit în același an.

Andriana Cheptine 

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...