[ X ]
[ X ]
Important8 Septembrie 2019 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii august

Deşi luna august, tradiţional, e destul de pasivă din punct de vedere politic, în acest an mai mulţi politicieni s-au manifestat destul de activ. TRIBUNA a realizat un clasament convenţional al celor mai activi actori politici ai lunii august, cu care vă propunem să faceţi cunoştinţă în rândurile de mai jos.

1). Preşedintele Igor Dodon

Şi în august şeful statului a fost cel mai activ actor politic din Moldova, având 49 de evenimente şi acţiuni publice. Preşedintele şi de această dată e unicul actor politic care are o medie de peste un eveniment pe zi.

2). Speakerul Zinaida Greceanîi

Pe locul doi în clasament se situează Speakerul Zinaida Greceanîi. Chiar dacă Parlamentul nu a lucrat mai deloc în luna august, Speakerul a avut 23 de evenimente şi acţiuni publice.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Urmează în clasament Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PDA), care în luna august a avut 20 de evenimente şi acţiuni publice. Marea majoritate a acestor evenimente i-a avut ca protagonişti pe reprezentanţii PDA în Guvern şi Parlament.

4). Premierul Maia Sandu

Şefa Cabinetului de miniştri a mai scăzut din turaţii în această lună şi s-a situat abia pe locul patru cu 14 evenimente şi acţiuni publice.

5). Partidul politic Şor

Destul de activ în luna august s-a manifestat Partidul politic Şor, care a avut 10 evenimente şi acţiuni publice. Marea majoritate a acestora i-a avut ca exponenţi pe reprezentanţii formaţiunii din Parlament.

6). Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova (PDM) deschide a doua parte a clasamentului nostru convenţional. În luna august, această formaţiune a avut 8 evenimente şi acţiuni publice.

7). Uniunea „Salvaţi Basarabia”

Într-un fel, Uniunea „Salvaţi Basarabia” (USB) poate fi considerată surpriza lunii august. Fiind la început de cale, această formaţiune s-a manifestat destul de activ, având 7 evenimente şi acţiuni publice.

8). Partidul „Acţiune şi Solidaritate” şi Partidul Socialiştilor

Poziţia a opta este deţinută de două formaţiuni aflate la guvernare în Moldova –  Partidul „Acţiune şi Solidaritate” şi Partidul Socialiştilor. Ambele s-au manifestat destul de pasiv, având câte 6 evenimente şi acţiuni publice fiecare.

9). „Partidul Nostru” şi Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ambele formaţiuni – „Partidul Nostru” şi Partidul Liberal Democrat din Moldova – au avut, în august, câte 3 evenimente şi acţiuni publice fiecare şi, respectiv, împart locul nouă în clasament.

10). Partidul Popular European din Moldova

Încheie clasamentul nostru convenţional Partidul Popular European din Moldova, care a avut în luna august două evenimente şi acţiuni publice.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...