[ X ]
[ X ]
Exclusiv17 August 2019 07:00

Expert, despre semnarea unui acord între ACUM și PSRM pentru locale: „Este un nonsens politic”

Ex-deputata Stella Jantuan, analist politic, nu crede într-un acord politic semnat de Blocul ACUM și PSRM pentru alegerile locale generale.

Contactată de TRIBUNA, comentatoarea a declarat că un asemenea acord este un nonsens politic.

„La momentul când procesele de demonopolizare politică sunt destul de lente și văd că ambele componente (ACUM și PSRM) nu vor să ajungă la un numitor comun în ceea ce ține de strategia de demonopolizare politică, cred că, PDM încă poate să-și păstreze șansele în teritoriu, dar nu atât de mari pe care le-a avut atunci când avea toate pârghiile. Noi știm că PDM a câștigat doar 200 de primării și, ulterior, prin diferite metode de șantaj politic, a ajuns la 800 de primării. Acum când alegerile vor fi, sper eu, libere și corecte, PDM nu are șansele pe care le-a avut la alegerile trecute. Nu cred în asemenea parteneriat pentru locale, de îndată ce au anunțat ACUM și PSRM, precum că vor încheia un acord politic referitor la alegerile locale. Acesta este un nonsens politic, pentru că fiecare partid are scopul de a câștiga cât mai multe primării în teritoriu”, a precizat Jantuan.

Stella Jantuan și-a exprimat speranța că va fi o concurență de idei și „nu va fi pur și simplu cooptarea primarilor PDM, care vor trece de partea acestor partide doar pentru a-și păstra funcția de Primar”.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...