[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv14 August 2019 06:00

Pe cât de posibilă este destrămarea coaliției? Declarație: „Întotdeauna e posibilă, însă...”

Ex-deputata Stella Jantuan, analist politic, nu crede că este posibilă, acum, destrămarea coaliției de guvernare.

Contactată de TRIBUNA, Stella Jantuan a declarat că destrămarea coaliției întotdeauna e posibilă, însă totul depinde de actorii acestei coaliții.

„Depinde cât de mult sunt ei atașați ideii de a menține această coaliție, pentru a readuce țara la normalitate, adică, ceea ce au promis ei în campania electorală. Eu cred că, acum, din punct de vedere politic, nu este convenabilă această destrămare. Aceste două componente s-au angajat de a dezoligarhiza RM, de a demonopoliza instituțiile statului de influența PDM, și o eventuală destrămare va duce la foarte mari pierderi de imagine în fața electoratului lor. Cred că, din punct de vedere politic, asta nu este convenabil și ei sunt conștienți de acest fapt. Am văzut că au mai trecut prin niște momente grele, atunci când această coaliție s-a consfințit, pentru că știți că ambele componente (ACUM și PSRM) nu erau gata de asemenea coaliție și toate negocierile se duceau destul de greu. Ei nu erau pregătiți și nu prea înțelegeau cum ar putea această coaliție să existe, însă au depășit aceste momente grele și au format coaliția”, a precizat ea.

Potrivit Stellei Jantuan, acum, când au început procesele de reformare a justiției în RM, nu se va ajunge la momentul ca să fie destrămată această coaliție. „Sigur că fiecare componentă va încerca, și asta este normal, să tragă niște dividende din inițiativele pe care le înaintează, dar este un proces destul de normal pentru partidele politice. Să nu uităm că, chiar și dacă sunt în coaliție, oricum sunt partide concurente”, a conchis Jantuan.

Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...