[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 August 2019 06:30

Analist politic, despre situația în care e PDM: La Congres poate fi o singură surpriză

Ex-deputata Stella Jantuan, analist politic, afirmă că situația PDM este una destul de incertă și există o singură soluție pentru ca formațiunea să revină în forță pe arena politică autohtonă.

Contactată de TRIBUNA, Jantuan a menționat că, PDM oricum își păstrează, încă, punctul de conducere al fostului său lider politic și care, în opinia sa, continuă să influențeze procesele în PDM.

„PDM a știut doar să supraviețuiască în condițiile când avea o influență totală asupra instituțiilor statului. Acum este cu mult mai greu, nu are această capacitate de management de criză, în condițiile când nu este deja la guvernare. Nu consider PDM drept partid de opoziție, pentru că el nu este de opoziție. Este un partid care a participat la uzurparea puterii în stat și asta nu înseamnă a fi un partid de opoziție. Cred că, dacă PDM va înțelege care este adevărata ordine de zi a RM și starea de spirit a alegătorilor din RM, el ar putea să se refacă, să se regrupeze, dar nu cred că în prezent are această capacitate”, a precizat ea.

Potrivit Stellei Jantuan, în PDM există mai multe curente, care nu pot să găsească, la moment, un numitor comun.

„Cred că până la congres va fi o luptă acerbă în interiorul partidului pentru funcția de președinte. Nu cred că ei acum sunt gata să spună, să recunoască, cine ar putea fi următorul lider, din cauza acestor divergențe pe interior. PDM deja și-a pierdut resursa administrativă și nu poate influența asupra mai multor procese care sunt în țară, pentru că el a fost un partid de conjunctură și care a folosit această conjunctură politică, a creat-o. Nu cred că vor fi mari surprize la Congres. O singură surpriză poate să ne aștepte, în cazul dacă vor înțelege acest lucru – că trebuie să se reorganizeze pe interior și trebuie să înainteze la șefia PDM o persoană care nu e din rândurile actualei conduceri. Doar atunci va fi surpriză, dar așa nu cred că ne putem aștepta la mari surprize. Nu cred că PDM poate să revină în forță și am spus de ce”, a mai spus Jantuan.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...