[ X ]
Important19 Iunie 2019 06:30

„Revoluție” pe eșichierul de centru-stânga! Lider de partid: „Luând în considerare toate circumstanțele configurației politice din Moldova…”

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Șelin, propune, în viitorul apropiat, convocarea Consiliului Național al formațiunii, ca să se discute despre consolidarea mișcării de centru-stânga.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Șelin a scris că, din momentul în care Parlamentul și-a început activitatea și a ales Guvernul, a primit mai multe apeluri pentru a clarifica poziția conducerii PSD cu privire la atitudinea lor față de situația social-politică actuală.

În context, Victor Șelin s-a adresat colegilor săi: „PSD trebuie convoace, în viitorul apropiat, Consiliul Național al partidului și să discute despre situația actuală, precum și să aprobe programul de lucru al formațiunii în ajunul alegerilor locale generale și alegerilor parlamentare anticipate, declarate de alianța PSRM-ACUM. Deputații din Blocul ACUM au folosit tactica formării coaliției cu PSRM pentru a-și întări pozițiile și au tot dreptul moral și politic. În ceea ce privește participarea în coaliție a PSRM, cred că, aceasta este o greșeală tactică și o trădare a așteptărilor alegătorilor”.

Victor Șelin a mai spus că PSD are dreptul să critice PSRM, având în vedere că, potrivit lui, ei s-au reținut de la participarea în alegerile parlamentare, atât pe circumscripții uninominale, cât și pe lista națională, ca să nu împartă electoratul de pe eșichierul stâng și ca să nu permită partidelor de dreapta să primească voturi.

Astfel, potrivit lui, social-democrații au permis PSRM-ului să obțină majoritatea în Parlament. „Noi nu am luat această decizie prin vreun acord din culise cu PSRM în schimbul a unor funcții sau privilegii, dar am luat această decizie din considerente strategice politice de centru-stânga de solidaritate. Noi nu am presupus că PSRM va trăda așteptările noastre și voința alegătorului de centru-stânga. Luând în considerare toate circumstanțele configurației politice din Moldova, noi, social-democrații, trebuie să analizăm propunerile de consolidare a mișcării de centru-stânga în Moldova și să începem activitatea politică intensă, pentru venirea la putere în Republica Moldova și implementarea ideilor noastre comune privind relansarea economiei și a vieții sociale în Moldova!”, a conchis Șelin.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...