[ X ]
Important16 Iunie 2019 14:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, fost Prim-ministru al Republicii Moldova

În această săptămână, Guvernul Filip şi-a anunţat demisia după ce Partidul Democrat din Moldova a decis retragerea de la guvernare.   

„Vă mulţumesc pentru tot ceea ce am reușit să facem împreună. Am venit la Guvern într-o perioadă deloc ușoară, cu o imensă gaură la buget, a fost o situație de criză. Am muncit zi și noapte pentru a stabiliza sistemul bancar. Lăsăm în urmă programe de care suntem mândri”, a declarat Filip.

El şi-a exprimat speranţa că, următorul Guvern va continua programele iniţiate de cabinetul său. „Credem că, am reușit să dăm dovadă de demnitate și verticalitate în toți acești ani. Sper că, vom ajunge în ziua în care această țară își va hotărî singură soarta, dar nu cineva din afara țării”, a mai adăugat Filip.

Pavel Filip a mai declarat că el şi colegii săi pleacă cu conștiința împăcată şi i-a dorit succes noului Prim-ministru.
Demisia Guvernului Filip a permis o normalizare relativă a situaţiei politice, dar şi a creat premise pentru depăşirea crizei cu care se confruntă Republica Moldova.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM, funcţie exercitată  până în iunie 2019. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...