[ X ]
[ X ]
Important16 Mai 2019 11:00

„Cel mai probabil, la Anul Nou Guvern nu vom avea”. Iată la ce s-a referit șeful statului!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, mulți nu-și doresc alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi Vopros” de la NTV Moldova.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a declarat că, după alegerile parlamentare din 24 februarie curent, majoritatea susținătorilor i-au îndemnat să facă coaliție cu Blocul ACUM și să schimbe guvernarea.

„Cu toate acestea, după ceea ce s-a întâmplat după alegeri, atât activiștii PSRM, cât și susținătorii formațiunii, se opun cu fermitate votării inițiativelor dreptei”, a precizat șeful statului.

Potrivit lui, ieșire din această situație, totuși, trebuie să fie găsită – ori se ajunge la un compromis, ori vor fi alegeri parlamentare anticipate.

„Mulți nu vor anticipate, pentru că sunt surse financiare suplimentare. Din buget vor fi cheltuiți 100 de milioane de lei. Mai mult, dacă vor fi anticipate, atunci prin toamnă. Și așa, cel mai probabil, la Anul Nou noi Guvern nu vom avea. Asta înseamnă că Guvern și majoritate parlamentară funcțională, teoretic, poate apărea doar la începutul anului viitor. Aproape un an și jumătate Moldova va fi fără un Guvern și un Parlament. Este foarte dificil”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...