[ X ]
Breaking news8 Mai 2019 09:30

Ce i-a spus Președintele Dodon Ambasadoarei Finlandei în RM, la întrevederea de rămas bun

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Pohjanheimo Paivi.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că în cursul dialogului a apreciat activitatea prodigioasă a Ambasadoarei în țara noastră pe parcursul mandatului.

„Am menționat că relațiile bilaterale dintre statele noastre sunt foarte bune. Avem semnate 6 acorduri bilaterale ceea ce constituie o bază bună pentru dezvoltarea cooperării pe multiple planuri. De asemenea, am menționat interesul Moldovei pentru preluarea experienței Republicii Finlanda în mai multe domenii, inclusiv în cel politic. Faptul că pe data de 14 aprilie, în Finlanda, au avut loc alegerile parlamentare și conducerea organului legislativ deja a fost aleasă – este un bun exemplu pentru noi. În alt context am salutat sprijinul acordat de Finlanda Republicii Moldova prin intermediul programelor UE, cum ar fi cele de twinning şi EUBAM. Am adus mulțumiri pentru cooperarea şi pe dimensiunea de securitate, pentru asistența Finlandei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Pe final am reiterat faptul că instituția prezidențială este interesată și continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...