[ X ]
Exclusiv28 Martie 2019 07:00

Analist: Mi se creează impresia că, în opinia publică, intenționat se inoculează această lipsă de perspectivă de a crea o majoritate parlamentară

Cunoscutul analist politic, Ion Tăbârță, afirmă că i se creează impresia că, în opinia publică din Republica Moldova, intenționat se inoculează această lipsă de perspectivă de a crea o majoritate parlamentară.

Contactat de TRIBUNA, pentru a afla dacă el consideră că, după întrevederile fracțiunilor parlamentare cu Președintele Dodon, vor urma careva pași în deblocarea situației post-electorale, Ion Tăbârță a menționat că „deja un pas a fost făcut”.

„Cel puțin la nivel formal au fost anunțați deja pași. Președintele Dodon a spus că intenționează să mai adune toate fracțiunile, dar deja nu separat, dar – împreună. Neoficial, la sigur sunt discuții, se negociază, însă aceste negocieri, după câte se vede, se duc între PDM și PSRM, poate și cu anumite cercuri de influență și de interes din exterior. Mai puțin, la aceste negocieri, chiar și neoficiale, participă Blocul ACUM. Blocul ACUM și-a anunțat condițiile și vedem că membrii nu vor să meargă la nici un fel de negocieri cu reprezentanții celorlalte fracțiuni parlamentare. Așteptăm noul pas. Mie mi se creează impresia că, deocamdată, evoluția evenimentelor, așa cum ele se rulează, este coordonată între cele două partide – PSRM și PDM. Se creează impresia că, în opinia publică din RM, intenționat se inoculează această lipsă de perspectivă, această situație de „stand by”, că, de fapt, cele trei formațiuni stau pe pozițiile lor și acest lucru poate, ulterior, să ducă la instabilitate politică, care, în mod firesc, va duce la alegerile parlamentare anticipate”, a precizat analistul.

Totodată, Ion Tăbârță consideră că la întâlnirea din 2 aprilie curent se vor prezenta toate forțele invitate. „Cred că PSRM și PDM – la sigur vor participa, nu cred că vor fi întrebări, vedem. Așteptăm poziția componentelor Blocului ACUM. Mai degrabă aș merge pe poziția că ei totuși vor participa”, a conchis analistul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...