[ X ]
[ X ]
Important15 Martie 2019 12:00

Andrei Năstase: Suntem dispuși să discutăm cu toți deputații din Parlament, dar nu pe la cafenele, nu pe la ceaiuri de după masă

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președintele blocului electoral ACUM, susține că a reușit să-și revină după campania electorală. Despre aceasta el a declarat în cadrul emisiunii „POLITICA Nataliei Morari” de la TV8.

După cum informează TRIBUNA, Andrei Năstase a declarat că, după aceste alegeri, deja a intrat într-o etapă preelectorală, pentru că vor urma localele.

„Un adevărat partid, un partid care se respectă și își respectă cetățenii, trebuie să se țină în permanență de relația cu oamenii. Astăzi am fost în teritoriu, am fost în circumscripția în care am candidat. Seara am mai avut niște întâlniri, așa că, numiți electorală, preelectorală, cum vreți. E o activitate normală”, a precizat, ieri-seară, Năstase.

Totodată, referindu-se la invitația PDM lansată către blocul ACUM – de a discuta privind o eventuală guvernare, Andrei Năstase a menționat că ei au venit cu un set de proiecte de legi și acte normative.

„Am spus că, suntem dispuși să discutăm cu toți deputații din Parlament, dar nu pe la cafenele, nu pe la ceaiuri de după masă, nu cu scrisorele, bilețele, ci – pe o platformă parlamentară, foarte transparent, cu prezența presei acolo – ca oamenii să știe despre ce se discută. Or, diferența dintre noi și ei este că pentru prima oară în RM, pe parcursul celor 28 ani de independență, există o forță politică, formată din 2 partide politice și societatea civilă, care a ajuns în Parlament direct din stradă. Și noi nu mai recurgem la aceleași mijloace, de a nu ne clarifica ce avem noi de făcut, pentru cine avem de făcut. Ei vor – hai repede să împărțim puterea, mie – un minister, ție – un minister”, a precizat el.

Potrivit lui Năstase, după alegeri, când ajungi în Parlament, întâi de toate se formează niște fracțiuni parlamentare.

„Acele fracțiuni parlamentare vor constitui sau nu vor constitui o majoritate. De ce atâta grabă? Pe data de 24 s-au produs alegerile, presa a aflat mult mai târziu, însă ei ne-au trimis invitația pe 26 februarie. La o zi distanță după producerea alegerilor. Chiar dacă se dorește o coaliție, se fac niște pași pentru aceasta? Nu-i așa? Câți pași ați văzut Dvs., în afară de oferte de funcții și de împărțeală? Ați mai văzut ceva? Or, persecuțiile politice continuă”, a punctat Năstase.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...