[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv5 Februarie 2019 17:00

Cu ce probleme se adresează cetăţenii în programul „Protecţie şi Prosperitate”? Răspunsul lui Andrei Negruţa

În cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, Andrei Negruţa, preşedintele Asociaţiei obşteşti CETESTA, autor al programului social „Protecţie şi Prosperitate”, a fost întrebat: Cu ce probleme se adresează cetăţenii în programul „Protecţie şi Prosperitate”?

„Spectrul de probleme care îi îngrijorează pe cetăţeni este destul de vast. Adesea, sursa problemei se află mult mai adânc decât pare la prima vedere, iar uneori, adresarea unei singure persoane contribuie la descoperirea unei probleme sistemice, care uneşte sute de oameni. De exemplu, în procesul de studiere a problemei privind îngheţarea construcţiei mansardelor pe strada Pandurilor, s-au descoperit detalii privind abuzurile faţă de oamenii aduşi în pragul disperării, care au devenit victime ale escrocheriilor din partea dezvoltatorilor compromiţători şi acum sunt nevoiţi să trăiască în case care se ruinează. Ba mai mult, într-una din casele de pe strada Minsk, lucrările de construcţie a mansardei au început fără acordul proprietarilor, iar autorizaţiile pentru construcţia mansardelor îngheţate au fost eliberate de structurile Primăriei municipiului Chişinău. În total, în oraş sunt zeci de astfel de blocuri şi sute de persoane afectate”, a declarat el.

„Noi am scos la suprafaţă această problemă, iar împreună cu juriştii şi voluntarii programului nostru, am format un grup de iniţiativă din reprezentanţi ai investitorilor şi proprietarilor minţiţi, au fost expediate adresări la procuratură şi la Primărie. Activitatea noastră în acest sens a atras atenţia presei, iar unii oficiali şi reprezentanţi ai autorităţilor au început să facă declaraţii şi să întreprindă acţiuni concrete în acest caz. Deci, noi suntem pe calea cea dreaptă”, a mai spus Andrei Negruţa.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...