[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Mai 2020 11:30

(VIDEO) Declarație: „După ce s-a instituit ziua de 9 mai drept „Ziua Europei” de către Parlament, oamenilor trebuie să li se explice ce înseamnă această zi”

Andrei și Dmitrii Negruța, fondatorii asociației obștești „Protecție și Prosperitate”, produc și emisiunea de autor cu aceeași denumire – „Protecție și Prosperitate”, la postul de televiziune TVC21. În ediția din această săptămână, Dmitrii Negruța a vorbit despre este posibil ca Ziua Europei să înlocuiască Ziua Victoriei, ce trebuie să cunoască elevii despre 9 mai, în viziunea ministrului Educației, și ce consecințe pot fi dacă se încearcă a reface istoria, informează TRIBUNA.

Autorul menționează că, după ce s-a instituit ziua de 9 mai drept „Ziua Europei” de către Parlament, oamenilor trebuie să li se explice ce înseamnă această zi și că, de fapt, aceste două zile au multe în comun.

Totodată, autorul spune că, ministrul Educației vrea ca elevii din școli să știe că R. Moldova este o țară europeană, fără a cunoaște date din istoria Războiului Mondial II.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...