[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Iulie 2018 06:00

Un fost procuror general nu exclude revenirea în domeniul public. Vezi detalii! 

Departe de politică, Corneliu Gurin, fostul Procuror General al Republicii Moldova, la un an și jumătate după demisia din funcție, și-a reluat practica de avocat. Contactat de www.curentul.md, Gurin a mărturisit că, deși au fost destule oferte, el nu se grăbește să revină în domeniul public, dar nici nu exclude o eventuală întoarcere.

„Niciodată nu zi niciodată. Dacă vor fi anumite oportunități, nu exclud că mă voi implica, dacă cunoștințele și capacitățile mele vor fi solicitate. Am avut oferte dar nu am acceptat pentru că perioada de post activitate în calitate de procuror general nu presupune angajarea în funcții care pot crea conflicte de interese. Trebuia să existe o pauză, cel puțin din punct de vedere moral, dacă nu din punct de vedere legal”, ne-a spus Corneliu Gurin.

În prezent, Gurin activează în calitate de avocat. „Mi-am reluat licența de avocat. M-am reasociat în biroul la care am activat până a pleca în domeniul procuraturii. Sunt coleg cu taică meu, cu alți foști colegi”, a adăugat Gurin.

Întrebat dacă a fost invitat să adere la vreun partid politic, ex-procurorul a răspuns negativ.

Amintim că, Corneliu Gurin a condus Procuratura Generală a Republicii Moldova în perioada 18 aprilie 2013 – 1 martie 2016. El a demisionat din funcție cu aproximativ doi ani înainte de expirarea mandatului.

Dima Garcaliuc

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...