[ X ]
[ X ]
Important13 Mai 2018 15:00

Omul Săptămânii - Vlad Plahotniuc, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova   

În această săptămână, Partidul Democrat din Moldova a organizat la Chişinău o serie de evenimente publice de amploare pentru marcarea zilei de 9 mai, care, după cum au accentuat democraţii, are o dublă semnificaţie: Ziua Victoriei şi Ziua Europei. La aceste evenimente a participat şi liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, el fiind şi cel care, din câte se cunoaşte, a luat decizia organizării lor. Respectivele evenimente au făcut PDM să se afle în atenţia opiniei publice, lucru destul de important într-un an marcat de alegeri.   

De asemenea, în această săptămână, PDM a luat un şir de decizii importante, care au fost enunţate personal de Vlad Plahotniuc. Printre acestea se numără: decizia de a deschide, la nivelul Guvernului, un Centru de coordonare a siguranței rutiere, decizia privind numirea vicepreședintei PDM, Cristina Balan, Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, alte decizii importante.

Tot în această săptămână au continuat acţiunile cu caracter social ale PDM, dar şi campania iniţiată personal de Vlad Plahotniuc „O nouă viaţă”. Toate acestea au făcut ca liderul PDM să fie extrem de vizibil în spaţiul public.

TRIBUNA precizează: Vlad Plahotniuc s-a născut pe data de 1 ianuarie 1966. A absolvit şcoala medie din satul Grozești, raionul Nisporeni în 1983. În  2001 – Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Tehnologia Industriei Alimentare, iar în 2002 a obţinut titlul MBA, de asemenea, la Universitatea Tehnică din Moldova. În 2006 a absolvit Universitatea de Studii Europene din Moldova, devenind licenţiat în drept, profilul jurisprudenţă. În cariera sa profesională a activat în calitate de: specialist, Centrul pentru prevenirea şi reabilitarea victimelor minore „Minor”, afiliat Primăriei mun. Chişinău (1991-1993); specialist implicat în diverse activităţi în domeniul de marketing şi publicitate (1993-1998); Director Comercial „Petrom Moldova” SA (aprilie 2001 – iulie 2001); Director General „Petrom Moldova” SA (2001-2010); vicepreşedinte al „Petrom Moldova” S.A. (ianuarie 2010 – ianuarie 2011); vicepreşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (aprilie 2005 – mai 2006); Preşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (mai 2006 – ianuarie 2011); din noiembrie 2010 până în iulie 2015 (cu o mică pauză în 2014 când a renunţat la mandat) a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În decembrie 2010 a devenit vicepreşedinte al PDM (ulterior, prim-vicepreşedinte al PDM). Tot în decembrie 2010 a fost ales prim-vicepreşedinte al Parlamentului RM, funcţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2013. În decembrie 2016, a fost ales Preşedinte al PDM. Printre funcţiile onorifice deţinute de Vlad Plahotniuc se numără cea de Preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova şi cea de Fondator al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss”.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...