[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Iulie 2017 14:00

Omul Săptămânii - Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”

Andrei Năstase a avut o săptămână extrem de activă, în timpul căreia s-a remarcat în repetate rânduri prin mesaje şi acţiuni publice.

Astfel, în această săptămână, el a venit cu o soluţie pentru depăşirea situaţiei de incertitudine create ca urmare a paralizării de facto a administraţiei capitalei. El i-a propus lui Dorin Chirtoacă să demisioneze din funcţia de Primar general al municipiului Chişinău pentru a permite locuitorilor capitalei singuri că decidă cui dau conducerea Primăriei.

De asemenea, în această săptămână, Andrei Năstase şi PDA au venit cu soluţii concrete pentru susţinerea business-ului autohton. Totodată, el a fost destul de activ în ceea ce a ţinut de atitudinile şi poziţiile europenilor faţă de RM după ce guvernarea a decis trecerea la sistemul electoral mixt.

Tot în această săptămână, PDA şi-a lansat propriul site, care este o platformă modernă ce vine să suplinească un gol evident pe care-l avea formaţiunea – prezenţa în lumea virtuală.

Iar săptămâna a culminat cu protestul împotriva sistemului electoral mixt în organizarea şi promovarea căruia Andrei Năstase a avut un rol important.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mîndrești, raionul Telenești. Din anul 1982 pînă în anul 1992 a învățat la școala din Mîndrești, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 pînă în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 pînă în 2000, activează ca procuror, din 2000 pînă în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...