[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news20 Iulie 2017 09:10

Protest la Parlament: pro și contra votului mixt!

Două tabere de protestatari se adună, în aceste clipe, în jurul Legislativului, unde urmează, începând cu ora 10.00, să se desfășoare ședința ordinară a Parlamentului.

După cum informează TRIBUNA, legislatorii, la ședința de azi sau mâine, urmează să voteze în lectură finală schimbarea sistemului electoral din cel proporțional în cel mixt.

Astfel, în fața Legislativului s-au adunat două tabere de protestatari: unii – în susținerea votului mixt, alții – împotrivă.

Ambele tabere de protestatari sunt „înarmați” cu drapele a RM și cu pancarte cu diverse mesaje, unii – în susținerea votului, iar alții – împotrivă.

De menționat că, clădirea Parlamentului este înconjurată de polițiști.

Totodată, printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), structură responsabilă de menținere a ordinii și liniștei publice, a îndemnat toți participanții la întruniri să își exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, cu respectarea prevederilor Legii nr. 26 din  22.02.2008 privind întrunirile. „Totodată, atenționăm că în timpul întrunirilor este interzisă folosirea băuturilor alcoolice, deținerea armelor, explozivelor, substanțelor interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor”, se mai spune în comunicat.


Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...