[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv19 Iulie 2017 06:00

Cu ce se ocupă în prezent ex-Premierul Chiril Gaburici şi ce crede despre reforma Guvernului

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici susține reformarea din cadrul Guvernului Filip și accentuează că „este una dintre reformele care trebuiesc implementate pentru o gestionare mai bună”.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla poziția sa cu privire la reformarea actualului Guvern, condus de prim-ministrul Pavel Filip, Gaburici a subliniat că „este o muncă foarte mare”.

„Cred că este o muncă foarte mare de făcut. Reforma Guvernului este una dintre reformele care trebuie implementate pentru o gestionare mai bună și o mai bună eficiență. Situația în Republica Moldova nu depinde doar de Guvern – depinde de fiecare dintre noi, inclusiv de cum alegem să ne creștem și educăm copiii, să luptăm cu corupția, să construim lumea din jurul nostru. Orice pas înainte înseamnă o investiție enormă de timp și efort, iar efectele atât pozitive, cât și negative a ceea ce facem azi, nu apar imediat”, a punctat Chiril Gaburici.

Fiind întrebat cu ce se ocupă în prezent, Chiril Gaburici spune că este „implicat în mai multe activități din diferite sectoare”.

„În Republica Moldova sunt implicat în mai multe activități din diferite sectoare, cum ar fi domeniul agriculturii, serviciilor, IT, autosportului și energiei alternative. Am crezut și cred în viitorul țării mele și cred că de eforturile fiecăruia dintre noi depinde bunăstarea țării în care am ales să ne creștem copiii și să fim alături de familie și părinți. Dacă e să mă refer la domeniile de activitate cărora am decis să mă dedic, pot spune că agricultura o așez pe locul 1. Din acest motiv am decis să inițiez un proiect separat în agricultură. În cadrul acestuia, ne dorim să ajutăm agricultorii din țară să poată prognoza roada, iar odată cu aceasta, să aibă culturi sănătoase pentru propria familie și comerț. În afară de agricultură, dezvolt proiecte în domeniul tehnologiilor informaționale – am zis încă mulți ani în urmă și consider și până în prezent, că acesta este un domeniu în care se poate investi, iar odată cu dezvoltarea acestuia, se dezvoltă și economia țării. Un alt domeniu de activitate l-am inițiat din pasiunea pentru mașini, pe care am moștenit-o de la tatăl meu și a început încă din copilărie”, a relatat Chiril Gaburici.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...