[ X ]
[ X ]
Exclusiv22 Mai 2017 06:30

Vladimir Voronin despre pretextul care ar putea scoate oamenii în stradă

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), a fost întrebat: Credeţi că lichidarea actualei structuri administrativ-teritoriale ar putea scoate oamenii în stradă, aşa cum afirmă unele voci?

„Da de ce nu? Poate să fie un pretext mai serios decât acesta care acum îl înaintează partidele de dreapta. Oamenii s-au săturat de atâtea reforme și schimbări, inclusiv și în teritoriu. Aceasta reformează foarte multe structuri. Un număr mare de cetățeni rămân fără lucru şi, în primul rînd, oameni care astăzi sunt angajați în serviciile raionale de toate nivelurile”, a răspuns el.

Întrebat ce poziţie va ocupa PCRM dacă se va lichida actuala structură administrativ-teritorială, liderul PCRM a spus că, comuniştii vor fi „categoric împotrivă”. „Cea mai normală s-a dovedit a fi în toți anii, cea mai efectivă și calitativă, necesară și apropiată de cetăţeni administrație este anume cea raională. Devizul și lozinca cea mai importantă constă în aceea ca guvernarea să fie cât mai aproape de om, la distanţa unei mâini întinse. Să nu traverseze omul 40-60 de km din satul lui până la centrul raional pentru un bilețel, pentru un document sau o consultație. Dacă vor merge din nou la reformare, va fi foarte mare nemulțumirea. Eu săptămâna asta m-am întâlnit cu echipa noastră din Cantemir și le-am pus aceeaşi întrebare – ei sunt categoric împotrivă. Încă acest sistem nu este dus până la capăt, încă aici nu este făcută regulă. Reformă peste reformă – asta e bucuria nebunilor și nici un fel de rezultat pentru cetățeni și țară”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...