[ X ]
[ X ]
Important21 Mai 2017 09:00

TOP-10 demnitari de stat din Moldova cu salarii mari

TRIBUNA a realizat un clasament convenţional al demnitarilor care ridică cele mai mari salarii în Moldova. Deoarece nu toate informaţiile de acest gen pot fi obţinute, am elaborat top-ul în baza celor pe care le avem. De asemenea, deoarece declaraţiile pe venit ale demnitarilor pe 2016 încă nu sunt publice, la elaborarea clasamentului s-au luat în calcul datele făcute publice în anii precedenţi.

1). Directorul general al ANRE

Primul loc în clasamentul nostru îl ocupă Directorul general ANRE, care ridică anual peste 740 mii lei. Până în acest an funcţia respectivă a fost deţinută de Sergiu Ciobanu, iar recent ea a revenit, în urma votului Parlamentului, lui Tudor Copaci.

2). Guvernatorul BNM

Locul doi în clasamentul nostru îi revine Guvernatorului BNM. Anual acesta ridică circa 640 mii lei. În prezent, BNM este condusă de Sergiu Cioclea, iar predecesorul său a fost (din 2009 până în 2016) Dorin Drăguțanu.

3). Directorul ANRCETI

„Bronzul” în clasamentul nostru revine Directorului ANRCETI, care se înscrie şi el în categoria șefilor cu salarii grase, dat fiind faptul că anual ar aduna un venit de peste 613 mii lei. Anume această cifră am depistat-o în declaraţia sa pe anii precedenţi.

4). Directorul Moldtelecom S.A

Urmează în clasamentul nostru Directorul „Moldtelecom”, care adună anual circa 610 mii lei. În prezent, instituția este condusă de Dan Mitriuc, iar în anii precedenţi la cârma ei s-a aflat actualul viceministru al Economiei, Vitalie Iurcu.

5). Directorul AGEPI

Locul cinci în clasamentul nostru revine conducătorului AGEPI. Din declaraţiile pentru anii precedenţi, reiese că cel ce conduce instituţia respectivă ar ridica anual între 435 mii lei şi 585 mii lei. În prezent, AGEPI este condusă de Octavian Apostol, fiul deputatului Ion Apostol, Secretar general al Partidului Liberal.

6). Directorul  ÎS Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio (CNFR)

Conducătorului CNFR îi revine locul şase, dat fiind faptul că anual ar aduna circa 530 mii lei. În declarația sa cu privire la venituri și proprietăţi pentru anul 2015, Directorul general CNFR, Teodor Ciclicci a indicat că a adunat din această postură 529 521 lei.

7). Directorul ÎS „Radiocomunicaţii”

Și Directorul general al I.S. „Radiocomunicații” adună anual un venit bunişor – peste 438 mii lei. Astfel, potrivit declarației sale cu privire la venituri și proprietăți, în 2015, acesta a adunat din poziția pe care o ocupă 438 093,77 lei.

8). Directorul ÎS CRIS „Registru”

Locul opt în clasamentul nostru îi revine Directorului ÎS CRIS „Registru”, care anual adună circa 340 mii lei. Acest lucru reiese din declarația sa pentru anul 2015.

9). Directorul ÎS „Poşta Moldovei”

Pe locul nouă în clasamentul nostru se plasează Directorul general al ÎS „Poşta Moldovei”, cu un venit anual de peste 295 mii lei. Director general al instituției este Serghei Nastas.

10). Preşedintele Consiliului Concurenţei

Încheie clasamentul nostru Preşedintele  Consiliul Concurenţei, care adună anual peste 270 mii lei. Funcţia este deţinută de Viorica Cărare, care a indicat în declarația sa pentru anul 2015 că a reușit să adune din poziția pe care o ocupă 271 999,59 lei.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...